Eerste wedstrijd

Op zaterdag 12 maart hadden de oudste kinderen van de Kangoeroe Klup hun eerste wedstrijd tegen Ona. Ook voor de spelers van Ona was het de eerste wedstrijd. Spannend voor allemaal dus. Al snel in de wedstrijd zag je dat de kinderen snapten hoe het korfbal spel werkt. In de aanval: vrij lopen, de bal overspelen naar elkaar zonder te lopen en schieten op de korf als je niet verdedigd wordt. In de verdediging: verdedigen en proberen de bal weer terug te krijgen. De spelregels en luisteren naar de fluit van de scheidrechter was wel even wennen, maar ook dat ging steeds beter. Het ging aardig gelijk op, over en weer waren er verschillende kansen om te schieten en regelmatig werd het schot beloond met een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een 10-4 overwinning voor ons. Maar nog belangrijker, het was duidelijk zichtbaar hoeveel plezier de kinderen hadden in de wedstrijd. Zeker voor herhaling vatbaar dus.