Historie

Korfbalvereniging Playing Girls is op 26 maart 1949 opgericht onder de naam D.O.T. (Doel Op Tijd). De clubkleuren waren: wit shirt, wit rokje, witte sokken. In 1946 zijn wij aangesloten bij de NDKB (Nederlandse Dames Korfbal Bond). Later werden we een onderdeel van de KNKV (Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond).

In de beginjaren speelden we onze wedstrijden aan de Maas, op een veld dat we deelden met de voetbalclub. We kleedden ons om bij café ‘het Veerhuis’. Hierin kwam in 1975 verandering, toen het nieuwe sportcomplex ‘De Eik’, met het verenigingsgebouw ‘De Waayershof’, werd geopend.

In de jaren zeventig werd de naam veranderd in Playing Girls. Dit werd in 1979 ook notarieel vastgelegd. In 1975 werd er gekozen voor een nieuw tenue namelijk: oranje shirt, blauw rokje, oranje sokken. Dit waren ook de kleuren van de voetbalvereniging.

Van 1977 t/m 1992 organiseerden we jaarlijks een toernooi, dat druk bezocht werd door de verenigingen uit de competitie. Ook werd er een gemengd toernooi georganiseerd voor de leden met hun aanhang. Dit was altijd op Eerste Pinksterdag.

Wij hebben in al die jaren vele kampioenschappen mogen vieren met daarbij als hoogtepunt: promoveren naar de eerste klas.