De 1e competitiewedstrijden van de jeugd

  

Na de oefen wedstrijdjes in mei was het wel duidelijk, onze jeugd kan goed vangen en gooien maar had wat betreft wedstrijden nog wel het een en ander te leren. En aangezien ze met 6 kinderen zijn, is het moeilijk om dat te leren tijdens de trainingen. Je kunt met 6 ten slotte geen partijtje spelen. Vandaar dat wij samenwerking met Diosa (Balgoij / Nederasselt) zijn aangegaan. Na de zomervakantie zijn onze kinderen gaan trainen in Balgoij, tegelijkertijd met de F van Diosa. Zo konden zij tijdens de trainingen oefenwedstrijdjes spelen om zo ook het verdedigen en aanvallen onder de knie te krijgen.

Op 15 september was het dan eindelijk zover, onze E-jeugd had hun eerst echte competitie wedstrijd. Al direct was duidelijk dat ze veel bijgeleerd hebben. De eerste wedstrijd werd meteen gewonnen met 4-0. Daarna volgde nog veel spannende wedstrijden, waarbij ze vaak net verloren. Op zaterdag 20 oktober hebben ze de laatste wedstrijd buiten afgesloten met een 2-0 overwinning.

Mooi ook om te zien hoeveel lol de kinderen met elkaar en leidster Ilse hebben, hoe goed zo samen spelen en hoe goed zij zich ontwikkelen tot steeds betere korfbalsters.

Zij gaan per 1 november trainen in de zaal van de Speelhoeve in de Blauwe Hof in Wijchen, op de woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Wil je een keer mee doen? Je bent altijd welkom.

De wedstrijden gaan zij spelen op de zaterdag in de Arcus. De tijden daarvan variëren.

Klik op ‘lees meer’ voor meer foto’s van de jeugd.