Eerste wedstrijd van de jeugd

Vol spanning, op een zeer warme 19 april, komt het E-team naar het hun zo bekende sportpark ‘de Eik’ voor hun eerste wedstrijd.
De tegenstander is Diosa (Balgoij). Een team met een wat hogere gemiddelde leeftijd en spelers met redelijk wat wedstrijdervaring.
De eerste 10 minuten zijn erg onwennig voor de meiden. Hoe moet je ook alweer precies verdedigen?
En hoe krijg je de bal van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld?
Diosa kan heel veel schieten en al snel is het 5-0 voor Diosa.
Dan 1 minuut rust. Ilse geeft de meiden wat tips en zelfvertrouwen, ze doen het goed,
het is tenslotte hun eerste wedstrijd. Niet alles kan meteen goed gaan.
Daarna gaat het beter, de volgende 10 minuten wordt er niet gescoord.
Dan is het tijd voor een wat langere rust. Koude ranja is wel nodig met zo’n warm weer en zo’n grote inspanning.
De meiden krijgen steeds beter door hoe je moet verdedigen
en krijgen zelf ook wat meer kansen om te schieten op de korf.
Helaas lukt het niet om raak te schieten. Ondanks de aanmoediging van het vele publiek, zo bij deze eerste thuiswedstrijd.
Diosa wint met 11-0.
Na de wedstrijd mogen alle meiden 2 strafworpen nemen. Hierbij wordt het 4-1 voor Diosa.
Gelukkig, we hebben dan wel verloren, maar veel plezier gehad deze eerste wedstrijd.
Het was ook erg fijn dat Diosa er zoveel rekening mee hield dat het onze allereerste wedstrijd was.
Daarna trakteert coach Ilse alle meiden op een heerlijk koud ijsje.
Op naar de volgende wedstrijd op 19 mei om half 11 in Niftrik.